Izrādās, mēs kartupeļu biezeni gatavojām nepareizi – eksperts brīdina par nopietnām kļūdām

Kartupeļu biezeni ir lieliski piemēroti dažādiem ēdieniem, taču izrādās, ka daudzi cilvēki to gatavo nepareizi.

Gardu ēdienu gatavošanas eksperte dalījās pieredzē, kā pagatavot kartupeļu biezeni, lai tas būtu ideāls. Viņa arī atklāja galvenās kļūdas, ko pieļauj gandrīz visi. Par to raksta britu izdevums Mirror.

Mērija Frančeska Heka strādā Bon Appetit testu virtuvē. Viņa dalījās ar padomiem, kā pagatavot kartupeļu biezeni, kas būs garšīgs. Daži no tiem var jūs patiešām pārsteigt.

Pirmais padoms ir gatavošanas laikā izmantot vairāk nekā vienas šķirnes kartupeļus. Lai gan tas var šķist nevajadzīgi, pēc Hekas teiktā, dažādas šķirnes palīdz ievērojami uzlabot topošā kartupeļu biezeņa tekstūru.

Lasi vēl: Gada beigas kardināli mainīs likteni šīm zodiaka zīmēm

Neaizmirstiet arī rūpīgi nomazgāt dārzeni. Protams, neviens nevēlas, lai ēdienā nonāk netīrumu daļiņas. Arī kartupeļu vārīšanai nevajadzētu izmantot verdošu ūdeni. Pamata triks ir ielikt nomizotus bumbuļus aukstā ūdenī, pēc tam ieslēgt vidēju karstumu, lai ēdiens vienmērīgi vārītos. Jāuztur stabila temperatūra, ja pārāk palielināsiet karstumu, kartupeļi var izvārīties un kļūt ūdeņaini.

Vēl viens svarīgs Mērijas Frančeskas padoms ir kartupeļiem bagātīgi pievienot garšvielas. Ūdenim jāpievieno daudz sāls, kad kartupeļi uzsūks garšvielas, tie kļūs daudz aromātiskāki.

Pārliecinieties, ka pēc kartupeļu vārīšanas viss ūdens ir kārtīgi notecina’ts. Tikai pēc tam sāciet kartupeļus sablenderēt. Pirms pievienot pienu, labāk to uzsildīt. Tad kartupeļu biezenis būs pilnīgi gluds un silts. Bet sviestam jābūt aukstam. Labāk to ņemt tieši no ledusskapja, lai tas pakāpeniski izkūst biezenī.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment